hast

Senaste inläggen

Av vi i stallet - 24 juni 2009 18:18

Man kan vara kompisar för att rida ut som här Ingela och Barbara eller kompisar som kliar varandra som Rotta och Gaia! //Kikki

ANNONS
Av vi i stallet - 14 juni 2009 20:07

Jag har blivit så här snygg nu trots att jag stod på mulen i leran idag. Min vita bläs och framben blev alldeles leriga. Nu fick jag höra att jag kanske ska heta Ástríd (men med isländskt d). Men bara kanske - ni får gärna ge de tvåbenta fler förslag - tex Juvel, Safir, Platina och annat skimrande vackra dyrbarheter!

Fölis till vidare

ANNONS
Av vi i stallet - 13 juni 2009 13:41

Hej alla två- och fyrbenta! I morse tittade jag ut, närmare bestämt vid femtiden. Jag föddes i den tjocka, mjuka halmen i vindskyddet och det var bara jag och min vita mor Gaia som höll till där. I alla fall såg jag ingen på ett tag. Efter en stund kom en tvåbent, som tycktes känna min mor väl och hon såg väldigt glad ut. Sedan kom det flera fyrbenta och hälsade på mig. Detta gillade inte min mor så mycket, att de fyrbenta kom för nära, utan hutade åt mig att hålla sig intill henne. Men jag ville ut och kolla läget, omgivningen och galoppera runt lite. Jag töltade också några steg - det kändes bra och lätt. Och så har jag hittat mjölkautomaten - det finns mjölk där så fort jag tittar efter och det gör jag ofta. Jag är mycket vacker tycker jag, min mor och de tvåbenta också, hörde jag. Som ni ser är jag fux med en bred bläs, det har jag efter min far Nökkvi, det finns bakåt i hans Kirkjubaersläkt. Jag har jättelånga röda ögonfransar och långt hakskägg och ljusa, långa ben. Sedan kanske jag blir lika vit som min otroligt tjocka mor på bilden, dagarna innan jag föddes.

Vad jag ska heta? Drottning, Prinsessa, Diamant, Smaragd eller något liknande som skulle passa mig. Hoppas inte den tvåbenta sätter käppar i hjulet för ett sådant passande namn!

Av vi i stallet - 8 juni 2009 16:27

Här lyste flitens lampa under nationaldagen! Årets andra arbetsdag startades upp med en morgonfika kl 09.00 Dagens aktiviteter var att färdigställa den nya "Åkehagen" samt att mocka så rent det bara gick på "kullhagen". Eftersom stallets inackorderingar är suveräna på att arbeta så gick allt undan som tusan. Killarna (Minge, Mats och Kaj) tog kommandot över stolp och spett. Vi tjejer fick krattor och skottkärror.... Konstigt att arbetsfördelningen föll sig så snabbt och naturligt?!

Med avbrott för lite fika och lunch så jobbades det på tills klockan var 18.30, usch det känns sent att skriva 18.30....men så var det, då hade det tom regnat en stund...hm...jag undrar egentligen vad arbetslagen säger om gratis, påtvingat arbete ; )

Allt arbete blev klart och vi är jätte tacksamma för all hjälp!

Sen blev vi lite snällare så folket fick komma in i värmen, käka middag och ha det bra. Kikki och Kaj som varit på Kuba under våren bjöd på Mojito och kubansk musik (dock på cd) före maten, Legendario (Kubansk romlikör) till kaffet och äkta handrullade Havanna-cigarrer därefter! Helt otroligt generöst, stort tack! Det fanns personer som stor-njöööt och personer som föll i plötslig sömn av detta, alla är vi olika ; )


Kram Nina och Minge

Av vi i stallet - 4 juni 2009 22:01

Här kommer mitt inlägg om kärleksfulla blickar till våra fyrbenta vänner (nåja, någon ser kanske skeptisk ut vid detta tillfälle). Vi hade en sådan fantastisk första genomgång av hästarna med Sara, vilket dessa bilder är från och som visar glädje och koncentration över att få studera/jobba med sin häst. Men den blick jag smälter mest över är vår fyrbenta väns, hon som alltid möter upp på gårdsplan med en glad och förhoppningsfull min - lilla Buffy förstås, alias Slipsen. Hon som kommer med den slafsigaste, saliväckligaste boll med förhoppningen om att man ska kasta och kasta igen och kasta igen. Det är då hon blir Slipsen - tungan hänger allt längre ut och blir allt rödare men springa efter bollen ska hon ändå göra. Vilken görgo´ hund! Det finns andra goa, fina hundar i stallet men denna gång är det Buffys tur att uppmärksammas. Jag återkommer om Orris ridbarhet och Gaias bredd. Kram Kikki

Av vi i stallet - 4 juni 2009 20:24

Här kommer några bilder till Ninas inlägg "En salig blandning...."

De är för söta småkillarna och Sara är en klippa, så duktig!

Kram igen

Marie

Av vi i stallet - 4 juni 2009 19:50

I väntan på att Kikkis skrivklåda skall sätta in, vad gäller Orris ridbarhet, kommer här några bilder tagna av undertecknad vid premiärturen. Vad är det man säger .............. en bild säger mer än tusen ord! Stämmer ganska bra eller hur!? Leendet på sista bilden är underbart!

Kram Marie

Av vi i stallet - 2 juni 2009 20:54

Här kommer, på begäran, en liten historia om "Polli på rymmen". Jag har varit på G flera gånger att skriva några rader men .... nåja bättre sent än aldrig, eller hur!?

Datumet var söndagen den 10 maj. Kvällen innan hade vi haft tandläkaren, tillika veterinären, Thorleifur hos oss. Pollis tänder behövde fixas och inför det fick han lite lugnande. Eftersom han inte kunde släppas ut i hagen direkt efter det, fick han stå inne och vila tills dess att det lugnande gått ur kroppen, vilket blev hela natten.Nu vet vi ju alla att Polli inte riktigt gillar det här med att stå på box. Nina har erfarenhet av detta från nyårsnatten. 

Undertecknad hade morgonfodringen och hade lovat att släppa ut Polli till hagen i samband med det. Jag skulle dessutom börja jobba 08:00 så lite stressad var man ju. Sen är man ej, har aldrig varit, kommer aldrig att bli, en morgonmänniska.

Döm om min förvåning när jag kom till stallet och det första jag såg var Polli som gick och betade utanför valackhagen. Förvåningen lade sig ganska raskt och paniken tilltog, det måste jag erkänna. Polli tittade på mig, då jag kom med grimman, vände rumpan mot mig och gick med bestämda steg mot järnvägen och 72:an. 

Då ringde jag och väckte stallchefen och hade nog lite panik i rösten då jag förklarade läget. Jag slängde mig in i bilen, körde i 100 km upp till stallet, slängde mig ut ur bilen, in i stallet, hämtade kraft i en hink, sprang ut ur stallet, slängde mig in i bilen, skrek åt Minge som kom strosande och inte visste vad som var på G, körde i 150 km runt gården för att genskjuta Polli på hans väg mot 72:an.

Han hade stannat efter cirka 100 meter och stod och betade. Nina kom med bilen från gårdshållet och när han såg att han var omringad av två Volvo gav han upp och kom till mig och lät sig väl smaka av kraft och få grimma på sig.

Mitt hjärta slog sedan normalt och jag hann till och med i tid till jobbet.

Polli såg mycket trött ut, vem vet hur länge han hade nattsuddat och försökt ta sig in till kompisarna i hagen? Han hade i alla fall bajsat en hel del i stallet och ätit upp Myllas och Skorpas morgonhö. Vi funderar fortfarande hur i helskotta han tog sig ur boxen!!!! Stalldörren var ju det minsta problemet.

Nu får Kikki skriva om Orris ridbarhet och Gaias mage, även det på begäran, så lovar jag att återkomma om Fridsaell på tävlingsbanan (har en del bilder att ladda ner och välja ut först) och sen får Josefin (vår egen proffsryttarinna!!!) berätta om sina och Rottas bedrifter på tävlingsbanan. Jag var så himla stolt och stod där med tårarna i ögonen då de fick sin blågula rosett!!! Vi hade en fantastisk helg i alla fall, så mycket kan jag berätta. Fortsättning följer.............

Kram Marie


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se