hast

Direktlänk till inlägg 29 november 2011

En vanlig dag på jobbet

Av vi i stallet - 29 november 2011 11:15

7.30 ringer klockan och först den upp kokar gröt. Promenadtid till jobbet: ca 3 min. Arbetsdagen börjar kl 8 med morgonfodring och medan hästarna äter tar vi morgonkaffe och planerar dagens träning. På tavlan nedan skriver vi vem av Elvar, Karin, Ásdis och mig som tar vilken häst. (Tänk att ha så många hästar att man måste ha en planeringslista!) Det är en del konstiga namn på listan, de är hittipå för dem vi inte vet vad de heter...

 


Har vi hästar som behöver skos börjar jag med det. Här är det Rakel som får dojjorna fixade!När man skor på Island kan det ibland se ut lite hur som helst. De här skorna satt på en häst som Elvar fått genom hestakaup (=hästbyte) och som hade gått på turridning och var skodd när den kom till oss. De två övre skorna är fram, de två undre är bak. De är alla olika typ och olika storlekar. Notera vb som har förstärkning påsvetsat i tå och trakt. Det är för att de ska hålla längre och inte nötas ner lika fort och var tydligen vanligt förr. Inte så konstigt att hästen gick lite ojämnt... ;)

 


Innan det blir ljust ute brukar vi träna några unghästar inne i ridhuset. Här är det lilla Straumur som ska lära sig att ha sadel och ryttare på sig. Han 3,5 år och efter gårdens egen hingst Laufi. En riktig liten sötnos som alltid är den som lyckats ta sig ur boxen på morgonen, gå åt fel håll eller rymma från hagen och springa lååångt bort. Han är nu fördigtränad för i år och har fått gå ut i stora hagen igen.Lunch äter vi inne i huset hos familjen och sen tränas det vidare... På eftermiddagen kommer barnen hem från skolan och några minuter senare kommer Ásdis ut i stallet för att hjälpa till. Här ska hon rida ut på Gefjunn.Att fika är en mycket viktig del av det isländska arbetslivet. Eftermiddagsfikat (Karin och jag gör vårt bästa för att hålla oss undan den fria tillgången på kex och kakor som här råder...) sker i fikarummet i stallet. Stallet på gården är byggt förra året och superfint. Fikarummet är nästa års projekt och då ska det bli sadelkammare i nedervåningen och fikarum på övervåningen med utsikt över stallet. Typiskt isländskt!I fikarummet bor även stallets nya tillskott, katterna Bláman (Blåman) och Randalin (Randig), och numera har vi helt musfritt. Vi lånade ner Bláman till vårt hus några nätter efter att ha hittat en mus i muslipaketet en morgon, brrr. Så nu är det musfritt även där ;) Ibland blir man sugen på att krypa ner, det ser så himla mysigt ut!!

 Kvällsfodrar gör vi klockan 18 och sen serveras midagen klockan 19. Somnar lika gott som katterna gör vi sen i vårt sneda lilla hus!


Góða nótt 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Marie

29 november 2011 19:26

Med det arbetsschemat kan väl fri tillgång på kex och kakor inte spela någon roll. Lär väl knappast fastna någonstans på vägen ;-). Hur blir det när du kommer hem Josefin? Bocka av häst för häst i stallet då eller? Fridsaell får du gärna låna ;-). Kramisar

 
Ingen bild

Kikki

2 december 2011 07:54

Ni är så fina på fest i Reykavik- de isländska tjejerna får passa sig! Håller med Marie om att kexen och kakorna knappast kan vara ett problem med tanke på ert arbetsschema. Som ni jobbar - det är imponerande! Det ska bli spännande att kanske få ta del av den isländska träningen och få lite tips när du kommer hem Josefine och få höra mer om er vistelse där. Spännande! Kramar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vi i stallet - 24 juni 2012 22:01

Det bloggas alldeles för dåligt här så för tredje inlägget på raken tar jag tag i saken. Ser fram emot uppdateringar från övriga :) Som bekant så är det vissa händelser här i livet som bör förevigas - bröllop, dop, födelsedagar och såklart, barb...

Av vi i stallet - 12 mars 2012 21:52

I vanlig ordning är man inte så snabb på att blogga som man kanske önskar... För ett antal veckor sedan tog jag med min mamma ut till stallet (kvinnan som vägrar sätta sig på en häst med motiveringen "det finns ingen broms") för att klappa häst, prom...

Av vi i stallet - 22 februari 2012 22:40


    Kanske inte helt fel ute ändå? :P   //Hanna

Av vi i stallet - 2 december 2011 22:28

En helt vanlig dag för ca 5 veckor sedan. Karin och jag rider hästar på löpande band och ska ta en tur ut tillsammans då stoet jag ska rida, Vending, ska ridas utomhus för första gången. När jag gör iordning henne reagerar jag på att hon är lite extr...

Av vi i stallet - 27 november 2011 22:24

De första två helgerna på Island stannade vi kvar på gården. Vi visste redan att vi skulle vara borta en del helger så därför passade vi på att jobba upp lite goodwill. Dessutom skulle vi inte haft ro att sita stilla i huset en hel helg, vi var ju hä...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se