hast

Direktlänk till inlägg 27 november 2011

Spana in Reykjavik

Av vi i stallet - 27 november 2011 22:24

De första två helgerna på Island stannade vi kvar på gården. Vi visste redan att vi skulle vara borta en del helger så därför passade vi på att jobba upp lite goodwill. Dessutom skulle vi inte haft ro att sita stilla i huset en hel helg, vi var ju här för att jobba! Till vår stora glädje fick vi låna lilla bilen och körde ner på fredag em 28 okt. Det är lite speciellt att köra bil på Island, man är i vädrets våld så viktigt att ha koll på hur vädret blir. Vi korsar två bergmassiv på¨vägen till Reykjavik och resan tar drygt 4 h. Utsikten är vissa bitar av vägen helt sagolik och andra bitar undrar man hur folk kan överleva i det här landet, och ännu mer hur de kan försörja sig och därtill vara ett i-land av rang. Bilden är tagen precis på krönet av det första bergsmassivet vi passerar. Djup ich avstånd gör sig inte det minsta rättvisa (dessutom är det en speciell inställning på kameran) men långt där nere i dalen (lite till vänster) kan man se en ovalbana med passträcka. 

 


Vackra vackra Reykjavik!!!Åh vad skönt det var att checka in på hotellet! Åh så fantastiskt det var att få duscha i en dusch som inte luktade svavel! Så underbart att få ha vanliga kläder som luktar parfym och vilket känsla att sminka sig och plattånga håret! Vårt hotell låg en bit utanför stadskärnan och på vägen dit åkte vi förbi en resturang som såg schyst ut så dit gick vi. Det råkade vara det nya trendhaket "Hamborgarafabrikkan" som startats av två isländska innekockar. Stämningen var vild och maten god, vi blev duktigt peppade och hamnade tillslut på stan. B5 på Laugarvegur hade Karin hört talas om men när vi kom dit vid 01-tiden var det ganska dött. Vi var taggade så stannade kvar och efter en stund var stället packat. Framförallt med snygga blonda tjejer, var de heta islänska männen (för någonstans måste de ju finnas, eller?) befann sig visste ingen ;) När vi klämde oss ut några timmar senare var kön för att komma in lååång. Vad är dealen med att gå ut mitt i natten och festa till morgonen? Men, man tar seden... Skål!
Är det något annat islänningarna är riktigt bra på, förutom att festa, så är det kläder och en suveränt skön stil. Trenderna är, som mycket annat påverkade av deras klimat, så nu är det mycket stickat/virkat/tåligt, lager på lager i naturliga material och mustiga färger. Först åkte vi naturligtvis till Ástund och shoppade hästprylar, sen till North 66, shoppingcentret Kringlan och avslutningsvis drog vi runt nere på stan. På bilden visar Karin stolt upp sina nya dyrgripar: Ridhandskar från Ástund, klänning och leggings från en grym vintagebutik och tröjan från en stickat-butik!

 


På söndageftermiddag styrde vi nöjda och trötta kosan norrut igen. Mot ännu en arbetsvecka full av träning, ridning och nya lärdomar om världens bästa djur. Bättre jobb får man leta efter!


Kramar till er från Josefin och Karin

  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Kikki

28 november 2011 07:38

Å två jättesnygga brudar på fest! Karins fynd av både klänning och tröja är så lyckat - ursnygga! Hoppas ni har roligt i Reykavik när ni är där på fest. Det låter rätt häftigt som ni beskriver det.
Igår kväll kom första snön, ca 0,5 - 1 cm som lyser upp leriga, mörka hagar. Ingen frost, ingen tjäle, flera plusgrader - hoppas ni har det bättre på er hästanläggning. Kramar

 
Ingen bild

Marie

29 november 2011 19:22

Tror säkert ni tog seden dit ni kom ;-). Och ni två skönheter står er bra i konkurrensen med de isländska tjejerna så det så :-). Kramis

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vi i stallet - 24 juni 2012 22:01

Det bloggas alldeles för dåligt här så för tredje inlägget på raken tar jag tag i saken. Ser fram emot uppdateringar från övriga :) Som bekant så är det vissa händelser här i livet som bör förevigas - bröllop, dop, födelsedagar och såklart, barb...

Av vi i stallet - 12 mars 2012 21:52

I vanlig ordning är man inte så snabb på att blogga som man kanske önskar... För ett antal veckor sedan tog jag med min mamma ut till stallet (kvinnan som vägrar sätta sig på en häst med motiveringen "det finns ingen broms") för att klappa häst, prom...

Av vi i stallet - 22 februari 2012 22:40


    Kanske inte helt fel ute ändå? :P   //Hanna

Av vi i stallet - 2 december 2011 22:28

En helt vanlig dag för ca 5 veckor sedan. Karin och jag rider hästar på löpande band och ska ta en tur ut tillsammans då stoet jag ska rida, Vending, ska ridas utomhus för första gången. När jag gör iordning henne reagerar jag på att hon är lite extr...

Av vi i stallet - 29 november 2011 11:15

7.30 ringer klockan och först den upp kokar gröt. Promenadtid till jobbet: ca 3 min. Arbetsdagen börjar kl 8 med morgonfodring och medan hästarna äter tar vi morgonkaffe och planerar dagens träning. På tavlan nedan skriver vi vem av Elvar, Karin, Ásd...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se