hast

Direktlänk till inlägg 20 oktober 2011

Vika eitt á enda

Av vi i stallet - 20 oktober 2011 00:12

Hoppas att ni mår bra allihop!


Nu har vi varit här i drygt en vecka redan! Det känns som att vi kom igår och  samtidigt som att vi varit här alltid ;) Dagarna går snabbt och nu börjar vi komma in i stallrutinerna och lära känna våra hästar en del. De är av olika kvalité och ålder, från stilig tävlingshingst till helt färska 3,5-åringar, och vi börjar båda få våra favoriter...  Vi vill hinna med att träna/rida minst 10 st var om dagen men helst fler då det finns ca 35 hästar som vill ha vår uppmärksamhet. Kvällarna har vi inga problem att fylla, vi är rejält nöjda med att bara ta det lugnt och sova tidigt. Kroppen behöver sin vila och vi har båda ont i muskler vi inte trodde fanns. (Tänk att det finns en sopmuskel tex!)


Igår var jag med och hjälpte till med slakt av lamm, lärorikt och inte alls så hemskt. De lammen kan jag äta med gott samvete! Det har varit ganska mycket fårjobb första veckan men till Karins stora glädje är det nog slut på det nu ;) 


Hittade en bild av Eldur i hingstkatalogen, den lurifaxen! 


Hoppas Rottanpottan sköter sig och att hon inte lyckas lura er till att mata henne alltför mycket.


Kram på er alla, nu kallar sängen...


         

 
ANNONS
 
Ingen bild

Josefin

20 oktober 2011 00:33

Har kommenterat bilderna men ser nu att kommentarerna inte syns. Rackarns, men ni får gå in och kolla under bilder.

 
Ingen bild

Kikki

20 oktober 2011 23:48

Åh så roligt att höra från er och läsa om era jobb och värkande muskler! Fina bilder från Island och vardagslivet där. Gott gott med lamm från fria vidder - ät och njut! Vi har nog genomskådat Rotta nu, hennes extraranson har minskat rejält och magens omfång kanske följer med, vem vet? Kramar Kikki

 
Ingen bild

Nina

21 oktober 2011 22:09

Jätteroligt att ni bloggar :-)
Vad duktig du är som är med vid slakt, inte alla som klara det.
35 hästar....oj oj, men gissar det passar er som handsken!
Kram på er!

 
Ingen bild

Marie

28 oktober 2011 23:28

Kul att höra om era innehållsrika dagar. Eldur är ju sig helt lik på bilden tycker jag ;-). Kram på er båda.

 
Ingen bild

Josefin

14 november 2011 01:25

Alltså, jag måste nog förklara mig. Jag var helt säker på, när jag hittade bilden i hingstkatalogen, att Eldur (vår) är från Köldukinn, men har blivit osäker efteråt... Är han det...?

 
Ingen bild

Kikki

14 november 2011 07:22

Hmmmm, händer det något på Island efter vecka ett? Jag spricker av längtan att läsa hur ni har det! Kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vi i stallet - 24 juni 2012 22:01

Det bloggas alldeles för dåligt här så för tredje inlägget på raken tar jag tag i saken. Ser fram emot uppdateringar från övriga :) Som bekant så är det vissa händelser här i livet som bör förevigas - bröllop, dop, födelsedagar och såklart, barb...

Av vi i stallet - 12 mars 2012 21:52

I vanlig ordning är man inte så snabb på att blogga som man kanske önskar... För ett antal veckor sedan tog jag med min mamma ut till stallet (kvinnan som vägrar sätta sig på en häst med motiveringen "det finns ingen broms") för att klappa häst, prom...

Av vi i stallet - 22 februari 2012 22:40


    Kanske inte helt fel ute ändå? :P   //Hanna

Av vi i stallet - 2 december 2011 22:28

En helt vanlig dag för ca 5 veckor sedan. Karin och jag rider hästar på löpande band och ska ta en tur ut tillsammans då stoet jag ska rida, Vending, ska ridas utomhus för första gången. När jag gör iordning henne reagerar jag på att hon är lite extr...

Av vi i stallet - 29 november 2011 11:15

7.30 ringer klockan och först den upp kokar gröt. Promenadtid till jobbet: ca 3 min. Arbetsdagen börjar kl 8 med morgonfodring och medan hästarna äter tar vi morgonkaffe och planerar dagens träning. På tavlan nedan skriver vi vem av Elvar, Karin, Ásd...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se