hast

Direktlänk till inlägg 7 september 2010

Det är galet vad tiden går

Av vi i stallet - 7 september 2010 19:35

Vad händer?

 

Tja..det kan man faktiskt fundera över. En sak är säker och det är att vi inte bloggar iallafall! Vi måste ha totalt fullt upp, varenda en av oss (förrutom Kikki så, som verkar ha all tid i världen   ).

 

Nej men sommaren har väl rullat på, varit varmt och skönt, olidligt att behöva sitta inne för att skriva på stallbloggen. Men nu så ... jäklar ... nu börjar det bli mörka kvällar och det är dags att at tag i vardagen igen.

 

Min sommar var annorlunda mot tidigare år. Detta är mest beroende på att jag opererade min fot nr 2  i maj och var sedan konvalecent i måånga veckor.

Det otroligt tråkiga i det hela var att, två dagar efter min operation så skadade Býr sig. Han var hos Sara för inridning och allt gick så jättebra tills han en morgon stod med en has uppsvullen som en rugby boll. För att korta ner det hela så blev det akut Ultuna där det konstaterades att det var en infektion i leden. Inte bra!

Det gjordes en artroskopi och han blev kvar där, intensivvård i två veckor. Sedan var det dags för honom att få komma hem. Hemgångsrådet löd, boxvila två veckor, sedan promenad 3x15min per dag. Får då vistas i liten hage om han står still. Haha....vilken 4åring står still i en liten hage efter fyra veckor på box? Allt var sån bra tajmning eftersom jag oxå var konvalecent...NOT. Alltså jag var rätt kass, kunde inte ens gå med hunden än mindre med energiladdad 4åring.

 

Summa sumarum, Magnus (min käre make) han gick och gick och gick....och sen gick han igen. Efter omkring 8veckor så ändrades gåschemat till 2x30min per dag. Då gick han igen. kodflejuirfoewö jiösdjfö jfkdösja jdkföj NU..går han inte längre Býr går sedan fyra veckor tillbaka ute i liten hage (med Mylla..underbara häst) under dagarna och står inne på nätterna. Nästa vecka ska han få börja markarbetas och förhoppningsvis ska hans inridning fortsätta under hösten.

 

Jag bör tillägga här att vi var på semster, jag och Magnus, både 5dagar i England och 6dagar i Leksand. Under den tiden så skötte fantastiska människor Býr så minutiöst det bara gick. Det klipptes gräs, det promenerades, det fodrades etc - och allt detta gånger flera tillfälen per dag...stor   på er!

 

Vidare så har jag helt otippat tagit en häst på foder. Lilla Oskadis (som inte är så liten), en riktigt cool dam som jag kommer bra överens med! Jag håller fortfarande på att lära känne henne men hon är riktigt go, så det blir nog en bra ridvinter.

 

Tyr, min treåring, han går på sommarbete och ser ut som en flodhäst. Det är nog allt jag kan säga om honom i dagsläget. Mylla den goda, har varit sällskapsdam hela långa sommaren till odågan som inte fått springa. Hon har skött sin uppgift med bravur och borde få ett diplom på sin box.

 

Våra övriga djur dvs katt och hund mår bra. Buffy skäller fortfarande på osynliga andar och på fåglar i skogen. Nisse kommer stolt hemsläpandes med feta möss, som han lägger på trappen. Han jamar tills vi kommer ut och tittar och överöser honom med beröm, först då är han nöjd och vi får stänga dörren medan han glupskt intar sin middag.

 

Barn har vi också... Viktor och Tess, båda har ju börjat ettan på gymnsiet i höst. Nu ska vi få akutsjuksköterska och egen kock på gården, helt kanon! Ålderdomens höst känns säker.

 

Kram på er, Nina

 

 

 

 

 
ANNONS
 
Chrissie

Chrissie

8 september 2010 10:40

Åh vad roligt att äntligen få se ett inlägg på er blogg!!! Låter som en inte helt optimal sommar, även om ni fick lite semester och snälla, snälla människor som pysslat om pållar och dylikt!
Hoppas nu att du får en riktigt härlig ridvinter med Oskadís och att allting nu går vägen med Býr!
Kram ifrån Dalarna!!
:-)

http://dromisar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vi i stallet - 24 juni 2012 22:01

Det bloggas alldeles för dåligt här så för tredje inlägget på raken tar jag tag i saken. Ser fram emot uppdateringar från övriga :) Som bekant så är det vissa händelser här i livet som bör förevigas - bröllop, dop, födelsedagar och såklart, barb...

Av vi i stallet - 12 mars 2012 21:52

I vanlig ordning är man inte så snabb på att blogga som man kanske önskar... För ett antal veckor sedan tog jag med min mamma ut till stallet (kvinnan som vägrar sätta sig på en häst med motiveringen "det finns ingen broms") för att klappa häst, prom...

Av vi i stallet - 22 februari 2012 22:40


    Kanske inte helt fel ute ändå? :P   //Hanna

Av vi i stallet - 2 december 2011 22:28

En helt vanlig dag för ca 5 veckor sedan. Karin och jag rider hästar på löpande band och ska ta en tur ut tillsammans då stoet jag ska rida, Vending, ska ridas utomhus för första gången. När jag gör iordning henne reagerar jag på att hon är lite extr...

Av vi i stallet - 29 november 2011 11:15

7.30 ringer klockan och först den upp kokar gröt. Promenadtid till jobbet: ca 3 min. Arbetsdagen börjar kl 8 med morgonfodring och medan hästarna äter tar vi morgonkaffe och planerar dagens träning. På tavlan nedan skriver vi vem av Elvar, Karin, Ásd...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se