hast

Direktlänk till inlägg 11 november 2009

Återbesök med Skorpa

Av vi i stallet - 11 november 2009 08:43

Jaha, igår var det dags igen, återbesök på Ultuna.

Jag måste börja med att tala om att jag är så enormt glad och tacksam för fantastiska vänner som hjälper till i ur och skur. I går var det Åsa som hjälpte till med allt! Jag såg hennes bil när hon kom, den kördes direkt till stallet. När jag väl fått på mig ytterkläder, sko och "plastskyddpåse" och tagit mig ut till stallet, då har Åsa redan borstat hästen samt tagit fram hö till transporten. Tja, vidare så var det transportskydd på, kraft i hink, lasta häst, ut med Mylla (som var inne) medan jag stod som ett fån och hängde på mina kryckor! Min insats var att jag låste sidodörren på transporten...puh...vilken ansträngning Skäms.


Väl på Ultuna så började vi med att försöka få upp Skorpa på vågen...hon ville inte gå på det konstiga plåtbelaggda golvet som dessutom lät också. Men skam den som ger sig, Åsa tillsammans med djurvårdare och krafthink, då gick hon galant upp på vågen för att sedan få stå still där och bara njuta av den fantastiska maten i hinken!

(Vid hennes besök den 9okt så vägde hon 416kg, besöket 21okt vägde hon 388kg...glad var jag över 28kg viktminskning, skulle bli väldigt spännande att se vad hon vägde nu!)

Tjohooo.....så besviken man kan bli när vågen återigen visade 416kg!! Hur kunde detta vara möjligt?


From 9okt så har hon fått uppvägt "urlakat" hö morgon och kväll, samma samma varje dag. Hon har också fått alla sina mineraler, hormonpreparat samt akupunktur under tiden. Det enda som tagit slut (sista veckan) är hennes munkpeppar - vilket jag antar inte ger en viktökning på 28kg under en vecka?! Eländes elände, jag som trodde hon hade börjat återfå någon form av kroppslig balans och därav hennes tidigare viktminskning....


För att återgå till anledningen till återbesöket, som var hennes hälta. Förra gången blev hon behandlad för inflammation i bägge bakknän och bägge haser. Nu visade hon ingen hälta alls, såg riktigt bra ut. Veterinären påpekade (brytades på finlandsvenska, likt muminmamma) vid longering (som Åsa naturligtvis stod för), att "hästen är ju riktigt glad, jätte fet men glad. Den verkar inte ha ont någonstans nu!"

Tja, eftersom ingen hälta kunde ses så avbokades därmed den bokade skinttiden. Inget försäkringsbolag står för en skint om inte ens hästen är halt. Bara köpa läget.

Den finlandsvenska veterinären menade vidare att hon inte fann någon anledning, i dagsläget, att vidare utreda hästen för hälta. Snabbaste Ultunabesöket hittintills.


Vad som däremot går vidare är en ny utredning angående hennes fetma. Låter konstigt men så blir det. Nytt besök inbokat tisd nästa vecka. Skorpa kommer då få träffa en veterinär som är duktig på medicin, för att ta diverse prover. Det kommer vara prover som visar hurvida hennes värden är normala eller ej, överproduktion av olika ämnen etc. Hon kommer att få vara kvar på Ultuna några dagar under utredningen. Jag hoppas så innerligt att de kommer att hitta något, något litet men som har stor betydelse och som går att åtgärda. Vi får se......


Naturligtvis så mockade Åsa transporten, släppte upp häst i hage, plockade undan alla saker etc etc när vi kom hem, medan jag låste sidodörren på transporten.


Kram Nina 


 
ANNONS
 
åsa

åsa

11 november 2009 15:32

Men hallå... Du glömde ju skriva varför djursjukvårdaren eller förresten först var det ju en annan besökare som kom och försökte hjälpa oss att få upp Skorpa på vågen. Det var för att Nina stod på sidan om och försökte styra Skorpa upp på vågen MED HJÄLP AV KRYCKAN....
Såg nog ganska roligt ut. :)

Du var en hejare på att låsa sidodörren, har aldrig varit med om att den varit under sådan kontroll tidigare.

http://tyr.bloggagratis.se

 
Ingen bild

G.

12 november 2009 13:23

Hahaha, starkt jobbat Nina! Tur för Åsa att hon hade hjälp. Det är ju ett viktigt jobb det där med sidodörren!! ;-) Kul att Skorpa var bättre i alla fall. Hoppas att du får ordning på fetman också!

Så det är DU som uppehåller Åsa så hon inte hinner uppdatera sin blogg med foton på Frakkur? ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vi i stallet - 24 juni 2012 22:01

Det bloggas alldeles för dåligt här så för tredje inlägget på raken tar jag tag i saken. Ser fram emot uppdateringar från övriga :) Som bekant så är det vissa händelser här i livet som bör förevigas - bröllop, dop, födelsedagar och såklart, barb...

Av vi i stallet - 12 mars 2012 21:52

I vanlig ordning är man inte så snabb på att blogga som man kanske önskar... För ett antal veckor sedan tog jag med min mamma ut till stallet (kvinnan som vägrar sätta sig på en häst med motiveringen "det finns ingen broms") för att klappa häst, prom...

Av vi i stallet - 22 februari 2012 22:40


    Kanske inte helt fel ute ändå? :P   //Hanna

Av vi i stallet - 2 december 2011 22:28

En helt vanlig dag för ca 5 veckor sedan. Karin och jag rider hästar på löpande band och ska ta en tur ut tillsammans då stoet jag ska rida, Vending, ska ridas utomhus för första gången. När jag gör iordning henne reagerar jag på att hon är lite extr...

Av vi i stallet - 29 november 2011 11:15

7.30 ringer klockan och först den upp kokar gröt. Promenadtid till jobbet: ca 3 min. Arbetsdagen börjar kl 8 med morgonfodring och medan hästarna äter tar vi morgonkaffe och planerar dagens träning. På tavlan nedan skriver vi vem av Elvar, Karin, Ásd...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se