hast

Direktlänk till inlägg 2 november 2009

Tävlingsreferat (bättre sent än aldrig Nina!)

Av vi i stallet - 2 november 2009 20:11

Den 2 juni lovade jag i mitt inlägg om ”Polli på rymmen”, efter begäran av vår stallchef Nina samma dag, att återkomma om Rottas och Friðsælls bedrifter på Sleipners vårtävling i Strömsholm den 30/31 maj innevarande år. Nå, vad är det man brukar säga? ….. tiden går fort eller rättare sagt ... den bara fullkomligt rinner iväg!


Det blev i alla fall ett par fantastiska dagar med (förutom hästtävlingar) strålande solsken Cool, god mat & dryck samt svalkande bad (bland annat i en kohage). Det var de yngre i sällskapet som var badsugna, dvs Jonaz och Josefin samt Moa 9 år och Elin 7 år Glad.


Jonaz red Friðsæll och Josefin red förstås Rotta. Jag, Mats och hundflocken ställde upp som hängivna supportrar, hästskötare (you name it!) samt tog med husbilen för nattlogin. Tror nog, ärligt talat, att man på tävlingsplatsen trodde ”här kommer de hängivna föräldrarna med dotter och son och hjälper dem på tävlingarna ….vad gulligt” Flört. Det kom hängivna supportrar ända från Kumla och hejade fram våra ekipage i alla fall. Jag kan faktiskt säga, utan att överdriva, att det hördes när just Josefin och Jonaz var inne på banan. Jonaz red även Anna Marklunds sto Sigurdís, så Anna var ju även hon en högljudd supporter.


Det blev en stark start på hela Strömsholmstävlingen med Friðsæll och Jonaz i första startgruppen i T8’s uttagning. Slutpoängen blev 3.93 (3.5-3.8-4.5) från domarna. Över förväntan bra! Därefter var det Rottas och Josefins tur i T5’s uttagning. Slutpoängen blev 4.63 (4.8-4.8-4.3). Även det över förväntan och en A-finalplats. Finalplatsen resulterade sedan i en blågul rosett i T5 med slutpoängen 5.09 Gissa om vi alla var stolta!! Så duktiga tjejer har vi faktiskt i vårt stall!


Därefter kom uttagningen i V5 där Jonaz red både Friðsæll och Sigurdís. Denna uttagning har faktiskt gått till historien vad gäller domarnas bedömning av ekipaget Jonaz/Friðsæll. Sigurdís fick fina 4.0 (4.0-4.5-3.5) i första startgruppen. Sen var det de stiliga killarna Jonaz och Friðsælls tur i sista startgruppen. Tölten fick fina poäng återigen, 4.5 av samtliga domare. När det var dags för traven var Friðsæll lite spänd och ville hellre tölta, vilket så klart drog ned poängen. Synd, för han har ju en mycket fin trav när han sätter den sidan till. Skritten var lite överilad men han fick ändå fina poäng, 4.0 av två domare och 3.5 av en domare. Sen kommer det roliga i kråksången …. galoppen!! Friðsæll har en bra och stadig galopp, vilket resulterade i att Jonaz inte kände att Friðsæll glatt galopperade fram i korsgalopp, stadigt och fint i varje kurva. Jonaz grämde sig förstås efteråt, trots våra tröstande ord att vi förstod att Friðsæll ”lurat” honom. Nåväl, när domarresultaten kom så var det en Jonaz som raskt kände sig mycket bättre till mods. Två av domarna hade noterat korsgaloppen hos Friðsæll, medan den tredje domaren tyckte att galoppen varit riktigt bra och gav, efter avdrag för en inledningsvis fel fattning, 5.4  Det blev många glada skratt kan jag lova! Slutpoängen blev 2.7


Även Rotta och Josefin red ju V5. De hade fina 5.23 (5.4-5.3-5.0), vilket i sin tur resulterade i en plats i B-finalen och slutpoängen 5.08, en vit rosett och åttonde placering! Återigen var vi alla stolta över våra duktiga tjejer i stallet! 


Det var en mycket trött, uppsluppen, fnittrig och nöjd skara som kom tillbaka till stallet på söndagskvällen. Jag har dyrt och heligt lovat Jonaz att han ska få tävla Friðsæll igen. Men vem vet …. jag hinner kanske före honom?


Josefin har säkert kompletterande kommentarer till det hela, så varsågod Josefin! Kanske Jonaz finns där ute oxå?


Kram Marie


  

Stiliga killar innan tävlingsstarten


  

Stiliga killar på banan


  

Stiliga killar efter ömsesidig prestation


  

Egen proffsfotograf


  

Gosestund med tillresta supportrar


  

Finns det hjärterum .....


  

Vi är klart bäst!!


  

Folkets jubel!


  

Par i damer


  

Sigurdís


 
ANNONS
 
Ingen bild

Nina

3 november 2009 15:31

Äntligen.....som jag har väntat och väntat...
Ja, de var superduktiga, både Jonaz och Josefin! Var det inte lite mysigt med "vuxna barn"?, kul när hela familjen gör något tillsammans ; )

 
Kikki

Kikki

3 november 2009 18:49

Fy tusan va stolt man blir över dessa ungdomar och fina hästar! Bra jobbat! Dessutom jättefina bilder, proffsfotografen Mats. Kul att få läsa om er, ja äntligen.

http://hast

 
Ingen bild

Linnea

16 november 2009 21:04

Vad roligt att se/läsa! Och vad annorlunda Fridsaell ser ut utan sin vinterpäls! Sicken snygg häst jag rider på! =D

 
Ingen bild

Fridsaell "the one and only"

29 november 2009 18:26

Eller hur! Känn Dig utvald Linnea ;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vi i stallet - 24 juni 2012 22:01

Det bloggas alldeles för dåligt här så för tredje inlägget på raken tar jag tag i saken. Ser fram emot uppdateringar från övriga :) Som bekant så är det vissa händelser här i livet som bör förevigas - bröllop, dop, födelsedagar och såklart, barb...

Av vi i stallet - 12 mars 2012 21:52

I vanlig ordning är man inte så snabb på att blogga som man kanske önskar... För ett antal veckor sedan tog jag med min mamma ut till stallet (kvinnan som vägrar sätta sig på en häst med motiveringen "det finns ingen broms") för att klappa häst, prom...

Av vi i stallet - 22 februari 2012 22:40


    Kanske inte helt fel ute ändå? :P   //Hanna

Av vi i stallet - 2 december 2011 22:28

En helt vanlig dag för ca 5 veckor sedan. Karin och jag rider hästar på löpande band och ska ta en tur ut tillsammans då stoet jag ska rida, Vending, ska ridas utomhus för första gången. När jag gör iordning henne reagerar jag på att hon är lite extr...

Av vi i stallet - 29 november 2011 11:15

7.30 ringer klockan och först den upp kokar gröt. Promenadtid till jobbet: ca 3 min. Arbetsdagen börjar kl 8 med morgonfodring och medan hästarna äter tar vi morgonkaffe och planerar dagens träning. På tavlan nedan skriver vi vem av Elvar, Karin, Ásd...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se