hast

Direktlänk till inlägg 4 juli 2009

Mygg

Av vi i stallet - 4 juli 2009 14:17

Helt helt otroligt...vad är detta för invasion? De senaste dagarna har jag ägnat mig åt att försöka hitta något positivt om mygg på nätet...dvs hur man eliminerar dem snabbt och för gott. Letat info om giftiga medel...(tänkte sedan övertyga min make om att sprida dessa medel runt på våra marker)....men icke sa nicke, verkar bara finnas för dem i tärnsjö. Sedan har jag letat info om olika typer av rök...typ bombrök, nix pix ingen info. Det verkar som om de små vampyrerna vinner. De har ju en sådan enorm äggläggningsförmåga att det är tokkört...suck!

Ändå är det ju ok för oss människor, vi kan ju klä oss, gå in eller bada i myggmedel om vi vill. Värre för alla djur, usch, det värsta är att jag inte har någon att skälla på...det är ju inte någons fel! Det brukar ju faktiskt kännas lite bättre om man får spy ur sig lite elände och klaga därefter. Men alltså, inte ens det kan man göra.


Hästarna har stått inne för andra natten nu, kan inte låta dem gå ute om natten och inte komma undan någonstans. Det blir långa nätter för dem, tas in redan runt fem och får gå ut igen runt åtta på morgonen. Stallet håller ca 10 grader svalare än vad det är ute så hästarna verkar ändå tycka vara helt ok, de står blick stilla och faller snart i sömn efter att de har kommit in. Till och med Polli kan stå inne, Magnus fick eld i ändan när myggen kom och iordningsställde gallerboxen bums så att den blev Pollisäker.

Tja, det enda man får hoppas är att de avtar om några dagar, det har de iaf påstått i diverse tidningar. Men skeptiskt som jag till naturen är, så tror jag att det blir en jävla eländig myggsommar!

 
 
Ingen bild

av Polli och hans tacksamma matte

4 juli 2009 19:22

Tack Minge att du fick "eld i baken" (enl. inläggaren.) Nu slipper jag att få mygg i baken. Härligt att få bo i en box med väggar och galler. Det är nästan som ett slott med tinnar men utan torn. Nu ska jag försöka att lova hålla mig i skinnet. Matte är gald att jag har gjort det hittills. Massor av kramizar Polli

 
Ingen bild

MaMa

4 juli 2009 20:09

Vidrigt säger vi bara! Vad katten fyller de för funktion egentligen de där bevingade satarna? Men lite mysigt tror vi att kusarna tycker att det är att stå inne i stallet tillsammans på kvällskvisten och natten och diskutera hur dagen har varit.

 
Ingen bild

Kikki

4 juli 2009 21:23

Kanske det blir en och annan mer svala, flugsnappare eller annan myggälskande fågel som tröst i eländet. Men det är hemskt! Nina och Minge (och Josefine som svartmålat) - ni har gjort så väldigt fint i stallet med nya boxar, hängare, hållare, svarta kanter m.m Vi har ett toppenstall!

 
Ingen bild

Josefin

4 juli 2009 23:32

Kikki, du är så söt =) Synd bara att flugsnappare inte förökar sig tiotusenfalt i små vattendrag...
Hästarna tycker nog bara att det är skönt att stå inne och vila från eländet, dessutom får de ju nu även chansen att ragga gärnet. (Rotta är förbaskat nöjd låter hon hälsa)
Stallet är verkligen kalasfint , tack!!!
Kram

 
Chrissie

Chrissie

5 juli 2009 23:18

Hej Alla Vi i Stallet!
Här i Dalarna har vi sluppit mygginvasion, men har istället fått knott och bromsinvasion!De har stora köttbitar bortslitna från sina juver och skap:-( Även här tas hästarna in på nätterna nu och till och med min lilla svarta hoppjerka faller i sömn så fort hon kommer in. Så jag håller med Josefin, tror de tycker de är superskönt att slippa ifrån eländet!
Kram ifrån mig (både ni som vet vem jag är - och ni andra:-)
/Chrissie

http://dromisar.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av vi i stallet - 24 juni 2012 22:01

Det bloggas alldeles för dåligt här så för tredje inlägget på raken tar jag tag i saken. Ser fram emot uppdateringar från övriga :) Som bekant så är det vissa händelser här i livet som bör förevigas - bröllop, dop, födelsedagar och såklart, barb...

Av vi i stallet - 12 mars 2012 21:52

I vanlig ordning är man inte så snabb på att blogga som man kanske önskar... För ett antal veckor sedan tog jag med min mamma ut till stallet (kvinnan som vägrar sätta sig på en häst med motiveringen "det finns ingen broms") för att klappa häst, prom...

Av vi i stallet - 22 februari 2012 22:40


    Kanske inte helt fel ute ändå? :P   //Hanna

Av vi i stallet - 2 december 2011 22:28

En helt vanlig dag för ca 5 veckor sedan. Karin och jag rider hästar på löpande band och ska ta en tur ut tillsammans då stoet jag ska rida, Vending, ska ridas utomhus för första gången. När jag gör iordning henne reagerar jag på att hon är lite extr...

Av vi i stallet - 29 november 2011 11:15

7.30 ringer klockan och först den upp kokar gröt. Promenadtid till jobbet: ca 3 min. Arbetsdagen börjar kl 8 med morgonfodring och medan hästarna äter tar vi morgonkaffe och planerar dagens träning. På tavlan nedan skriver vi vem av Elvar, Karin, Ásd...

Ovido - Quiz & Flashcards